×

TRACTAMENT PER A LES PICADES.

Temps de lectura 3 min.

Com a normal general quan ens piquen presentem algun d'aquests símptomes: 
⦁ Dolor localitzat.
⦁ Inflor o picazón.
⦁ Enrogiment.
⦁ També es pot experimentar sensació de cremor, entumiment o formigueig.
 

A continuació parlarem de manera resumida dels tipus de picades:
⦁ Les vespes i abelles produeixen picades doloroses, ja que en picar, introdueixen verí pel seu agulló) seguides d'una reacció local eritematosa amb edema i pruïja, que generalment es resol en unes poques hores. Algunes persones són al·lèrgiques i poden experimentar reaccions greus amb dispnea, urticària, i pèrdua de consciència. 
⦁ Els mosquits piquen i succionen sang. Produeixen pàpules pruriginoses que remeten espontàniament en uns dies; en alguns pacients es produeix una reacció local més intensa.
⦁ Les puces solen produir diverses picades en forma de pàpula amb distribució irregular i en ocasions lineals, molt pruriginoses i generalment localitzades en extremitats.
⦁ Les xinxes produeixen una o més picades amb formació de pàpules voluminoses amb un punt purpúric central, i reacció inflamatòria voltant. Localitzades en natges i membres inferiors.
⦁ Les aranyes introdueixen verí en mossegar i provoquen edema, acompanyat d'una reacció cutània local eritematosa, violàcia o hemorràgica i, sovint, necrosi central que s'acompanya de dolor.
⦁ Les paparres s'adhereixen a la pell entre 10 i 12 dies, i claven la trompa per a succionar sang fins a estar completament ingurgitades moment en què es desprenen. Produeixen una pàpula eritematosa, molt pruriginosa. Al principi no solen presentar ni dolor ni picor.
⦁ Els escorpins solen produir lesions autolimitades i només, ocasionalment, desencadenen reaccions anafilàctiques en persones sensibilitzades i reaccions tòxiques sistèmiques.
⦁ Les meduses provoquen lesions en la pell en posar-se en contacte amb els seus tentacles que disparen verí. Es produeix una granellada papulosa amb dolor intens pulsatiu i sensació de coïssor. Les lesions poden evolucionar cap a butllofes o vesícules violàcies i deixar una cicatriu permanent.
 

CONSELLS HIGIÈNIC-DIETÈTICS. 
⦁ No gratar la picada per a evitar una possible sobreinfecció
⦁ Garantir la desaparició de l'agent causal. En el cas de les abelles poden deixar el seu agulló en la pell en picar; ha de retirar-se raspant suaument la pell. La paparra cal extreure-la sencera, amb pinces. En el cas de les meduses cal retirar amb una pinça o amb guants els tentacles que estiguin pegats a la pell.
⦁ Netejar la zona de la picada amb aigua i sabó. En el cas de les meduses, és recomanable emprar vinagre o aigua de mar per a netejar la zona afectada.
⦁ Aplicar gel sobre la picada o compreses d'aigua freda durant 15 min per a disminuir el dolor.
⦁ En cas necessari elevar l'extremitat afectada per a disminuir l'absorció de verí.
⦁ Llevar anells i objectes que puguin comprimir en cas d'edema.
⦁ Mantenir la zona bé hidratada
⦁ De manera preventiva es recomana l'ús de camises i pantalons de màniga llarga a partir devesprejar i aplicar repel·lents o insecticides, en els llocs on hi hagi molts d'aquests insectes. 
 

TRACTAMENT FARMACOLÒGIC I NO FARMACOLÒGIC.
Com a tractament no farmacològic es poden utilitzar cremes amb caléndula que posseeixen una acció calmant sobre la pell.
 

En el cas que no sigui suficient tot l'anteriorment esmentat, podem aplicar o administrar: 
⦁ Cremes antihistamíniques: tipus Fenistil, que serveixen per a alleujar la pruïja o edema. Si amb la crema no fos suficient, es pot administrar via oral sempre sota la prescripció mèdica.
⦁ Si l'edema local és important es poden administrar corticoides tòpics (com per exemple la hidrocortisona, portant precaució el sol)
⦁ Loció de calamina, per la seva acció calmant.
⦁ I, si fos necessari, administrar analgèsic per a alleujar el dolor, com per exemple, el paracetamol.
 

Si bé és cert que, el tractament depèn de l'agent i tipus de picada causada, és per aquest motiu que us recomanem que, davant qualsevol dubte, estem a la vostra disposició en la Farmàcia Verge per a proporcionar-vos la millor solució a qualsevol problema de salut.
 

Però com sempre us diem, el millor tractament és la prevenció, utilitzant repel·lents o insecticides que s'adeqüin a les condicions i necessitats de l'entorn on us trobeu. Per això, no dubteu via presencial en la Farmàcia Verge, telefònica o a través del blog de la pàgina web www.farmaciaverge.com a resoldre qualsevol curiositat que tingueu.
                                                                                                                               Us esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu