×

TRACTAMENT COADJUVANT EN AL·LÈRGIA.

Temps de lectura 2 min.
⦁ PROBIÒTICS.  
Existeixen estudis que apunten que la composició de la microbiota de la pell i de l'intestí pot jugar un paper important en les manifestacions i la intensitat de les reaccions al·lèrgiques, sobretot en el cas de les dermatitis i les urticàries. 
 
Alguns exemples són les Bifidobacterium o Lactobacillus paraceis, són bacteris que s'han vist relacionades en una menor resposta de les cèl·lules implicades en l'al·lèrgia. Actualment hi ha en el mercat múltiples complements alimentosos amb probiòtics i prebiòtics que poden disminuir la intensitat i freqüència de la simptomatologia.

⦁ FITOTERÀPIA O AROMATERÀPIA.
De la mateixa manera la fitoteràpia també és útil contra la simptomatologia de l'al·lèrgia, i que, disminueix la resposta al·lèrgica en cas d'exposició.  
 
Alguns preparats fitoterapèutics actuen com a immunomoduladors o antiinflamatoris, com per exemple els extractes o olis essencials de camamilla alemanya (Matricaria recutita L.).
En el cas de la congestió nasal s'utilitzen plantes i extractes vegetals que ajuden a respirar millor i no causen els efectes secundaris produïts pels descongestius simpaticomimètics. Alguns exemples són els olis essencials d'eucaliptus, menta, malaleuca, sàlvia, melissa, farigola i romaní.
 
També utilitzem la fitoteràpia en els casos d'urticària o al·lèrgies cutànies. L'ús dels olis antipruriginosos són de gran utilitat per a disminuir les aplicacions de corticoides tòpics. Alguns exemples són: l'oli de caléndula, de lavanda, de civada, etc.
També s'estan utilitzant per a millorar la funció hepàtica, ja que, una funció hepàtica deficient s'ha relacionat amb una major prevalença de brots al·lèrgics. És per això que s'utilitza els extractes de boldo, carxofa o el card marià són d'utilitat en pacients que no tenen la funció hepàtica compromesa.

⦁ IMMUNOTERÀPIA.
La immunoteràpia consisteix a administrar per via subcutània o sublingual una dosi controlada i progressiva de l'al·lergogen que causa la patologia fins a arribar a una dosi màxima.
D'una altra manera podem dir que el que es pretén és entrenar al sistema immune del pacient perquè toleri millor els al·lergògens intentant que desapareguin els símptomes o que siguin lleus en el cas de contacte. Disminuïm la sensibilitat davant una substància innòcua.

⦁ PREVENCIÓ. 
És el tractament més efectiu, dins de les mesures de protecció que s'han de prendre es troben:
1. Reducció de mobles, llibres, etc on es pugui acumular pols i pol·len.
2. Eliminar elements decoratius en el dormitori.
3. Utilitzar màscares per a netejar la casa.
4. Netejar els llençols més seguits.
5. Guardar la roba en l'armari.
6. Ventilar la casa a la tarda o nit, que és quan els nivells de pol·len es troben més baixos.
7. Passar l'aspirador millor que l'escombra.
 
I això és tot, esperem que us hagi servit d'ajuda conèixer altres tipus de tractaments coadjuvants en el mercat per a disminuir l'ús o la freqüència d'ús dels medicaments per via oral o tòpica. En la Farmàcia Verge estem a la vostra disposició per a ajudar-vos a pal·liar aquests símptomes tan molestos de l'al·lèrgia.
                                                                                     Us esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu