×

SÒL PÈLVIC.

Temps de lectura 3 min.

Es tracta d'un conjunt de músculs i lligaments que tanquen la cavitat abdominal a la part inferior com un pont penjant i la funció és mantenir els òrgans (bufeta, uretra, úter, vagina i recte) en la posició adequada per al funcionament normal, a més de donar estabilitat a la columna vertebral i la nostra pelvis. 
 

Quan el sòl pèlvic es debilita, les estructures que suporten descendeixen i per tant la seva funció s'altera. Les lesions al sòl pèlvic poden ser causades per l'embaràs, el part, la menopausa, o després de les cirurgies de malalties que afecten els òrgans pèlvics, el que condueix a problemes amb la incontinència urinària, prolapse òrgan pèlvic, mal d'esquena, dolor pèlvic, dolor durant el sexe, i dificultat per controlar el gas o la matèria fecal.
 

Encara que ens centrarem en les dones perquè és el seu mes, en els homes també pot ocórrer com a resultat de la cirurgia de pròstata o la manca de control de femta després de la cirurgia de càncer recte. Igual que en les dones, poden experimentar dolor, dolor perineal associat amb l'erecció o l'ejaculació, o fins i tot el dolor pèlvic de seure o molt de temps de peu.
 

FACTORS DE RISC:

  • Part natural.
  • Restrenyiment crònic.
  • Esport d'alt impacte.
  • Obesitat.
  • Malalties respiratòries cròniques i tabaquisme.
  • Cirurgia ginecològica o tractaments agressius. 

​COM PREVENIR-HO?
- Entrenar i exercitar els músculs del sòl pèlvic amb exercicis: ja que la prevenció és la millor estratègia per evitar aquests problemes. A continuació ens centrarem en tot el que tenim actualment disponible.
- Tenir bons hàbits i tècniques per anar al bany.
- Incloure regularment una dieta amb un alt contingut en fibra i també ajudar amb la presa de probiòtics que afavoreixen la nostra microbiota natural.
- Mantenir un pes adequat i estable.
- Mantenir una bona postura, especialment quan està assegut.
- Exercici de baix impacte, com ara natació, ciclisme, etc.
 

COM L'ENFORTEIXO?
- Exercicis de Kegel: es tracta d'exercicis específics desenvolupats pel ginecòleg Arnold Kegel a mitjans del segle XX per combatre la incontinència urinària dels seus pacients després del part. En concret, consisteixen a contraure i relaxar repetidament els músculs pèlvics activant tota l'àrea de l'anus, la vagina i la bufeta. Si no hi ha problemes previs, cinc minuts al dia és suficient per mantenir el sòl pèlvic tonificat.
De vegades és difícil realitzar-los correctament, o falta temps, per això s'han fabricat:
- Exercicis tipus AMMO FIT que és un dispositiu dissenyat per crear consciència de la seva àrea pèlvica a través dels seus diferents modes de vibració, aconseguint així una major eficàcia en els exercicis per augmentar la tonificació, flexibilitat i control. D'aquesta manera és un plaer cuidar-se de forma ràpida i senzilla, sense preocupacions. 
- EXERCICIS PÈLVICS AMMO LONDON: estan dissenyats per aconseguir els millors resultats en el treball d'exercici pèlvic, fabricat en silicona de grau mèdic que garanteixen la millor qualitat. Serveixen per millorar el to muscular són perfectes com a complement als exercicis de Kegel.
Després de tot el que s'ha dit, hem vist la importància de mantenir un sòl pèlvic fort, per evitar possibles patologies derivades, perquè el millor tractament és la prevenció. És per això que a Farmàcia Verge estem a la teva disposició per animar-te a realitzar els exercicis o a recomanar-te que sigui el que millor s'adapti a la teva necessitat segons els teus hàbits.

                                                                                            T'esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu