×

Sobrepès i obesitat. Una pandemia mundial.

Temps de lectura 1 min.


El sobrepès i l`obesitat es defineixen com una acumulació anormal o excessiva de greix que pot ser perjudicial per a la salut.


L´índex de massa corporal (IMC) continua sent un dels indicadors més habituals per classificar el sobrepès.
L`OMS defineix el sobrepès amb un IMC> 25 i l´obesitat amb un IMC>30. 


El sobrepès sol ser degut a una ingesta i demandes energètiques desequilibrades. És a dir, a una tendència a menjar més del que consumim. A més, l´augment del consum de productes molt rics en calories, sense un augment proporcional de l´activitat física, produeix, de manera gairebé inevitable, un incremet de pes.

La diabetis, la cardiopatia isquèmica ideterminats càncers són atribuïbles al sobrepès i l´obesitat. Els accidents cardiovasculars (infart de miocardi, ictus) es relacionen amb les dislipèmies, que tot sovint tenen un origen en la dieta i el sobrepès.

El plat de Harvard per menjar de manera saludable 
Creat per experts en nutrició de l´Escola de Salut Pública de Harvard i els editors de les publicacions sobre salut d´aquesta universitat, és una guia per crear àpats saludables i equilibrats. 
alguns consells:
- Afegeix-hi color i varietat. Recorda que les patates no compten com un vegetal al plat per menjar de manera saludable, pel seu efecte negatiu en el sucre a la sang.
- Cal prioritzar els cereals integrals i intactes (blat integral, ordi, grans de blat, quinoa, civada, arròs integral). Aquest tipus de cereals té un efecte més moderat en el sucre a la sang i la insulina que el pa blanc, l´arròs blanc i altres cereals refinats.
- Tria fonts de proteïna saludables i versàtils com ara el peix, el pollastre, els llegums i la fruita seca. Es poden barrejar en amanides i combinen bé amb vegetals en un plat. Limita les carns vermelles i evita les carns processades i els embotits.
- Tria olis vegetals saludables com ara el d´oliva i evita els olis parcialment hidrogenats que contenen greixos trans no saludables. 
- Evita les begudes ensucrades i els productes lactis. Limita el consum de llet i dels productes lactis a una porció o dues al dia i també els sucs, sobretot els processats.
- És important mantenir-se actiu.

Per tot l'esmentat anteriorment, és un bon moment per animar-s'a cuidar-s'i a millorar la salut. A Farmàcia Verge t'ajudarem donant-et tot el suport necessari i responent sempre als vostres sol·licituds.

Us esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu