×

RUTINES NOCTURNES: AMPOLLES I PEELING.

Temps de lectura 3 min.

Aquestes solen ser locions hidratants o exfoliants que no tenen propietats de neteja. S'apliquen a la pell neta i seca després de la higiene de la pell. Se solen formular en textures aquoses i butllofes lleugeres o locions; o, com a gels amb una alta concentració d'ingredients cosmètics. Els compostos més utilitzats en aquest tipus de tractaments són els àcids alfahidroxy
 

Afegeixen suavitat a la pell i l'exfolien lleugerament, eliminant els corneòcits superficials i aportant una major lluminositat. L'eficàcia d'aquestes locions depèn no només dels ingredients, sinó també de les seves concentracions. És important evitar el contorn ocular i l'arraconat dels llavis.
 

S'indiquen en el tractament d'arrugues i línies fines d'expressió, així com en alteracions de pigmentació, com pigues, melasma i lentigos solars. En l'epidermis, a causa de les seves propietats exfoliants, indueixen l'exfoliació, acceleren el cicle cel·lular i disminueixen la cohesió dels corneòcits, augmentant el flascó.
 

La seva activitat exfoliant augmenta la descamació de la pell deixant l'epidermis més vulnerable a la radiació solar augmentant la probabilitat de cremada. Per aquest motiu recomanem un protector solar FPS de més de 50+ al matí mentre utilitzem aquest tipus de tractaments. Dins d'aquest grup trobem els següents àcids, sent els més eficaços làctics i glicòlics:
- àcid cítric.
- àcid malic.
- àcid mandelic.

- Àcid tartàric.

- àcid làctic: té propietats antienvelliment similars a les de l'àcid glicòlic (que veurem a continuació), retexturant i hidratant a escala d'epidermis. En concentracions entre 5 i 10% i l'ajust del pH àcid actua com un renovador cel·lular, en hiperpigmentació de la pell i la millora de l'acne. A baixes concentracions del 0,5-5% té funció hidratant.
- Àcid glicòlic: és una substància soluble en aigua, té un baix pes molecular i una mida que li permet penetrar ràpidament a la pell, provocant una lleugera picada després de les primeres aplicacions. En cas de tractament d'irritació continuada s'ha d'interrompre. 
 

Depenent de la seva concentració, pH, temps d'exposició i forma cosmètica en què es formuli (gel, butllofes, etc.) exercirà una major funció exfoliant o una major funció hidratant. La eficàcia més gran el presenta a una major concentració d'àcid, 8-25%, augmentant en aquest rang la probabilitat de causar irritació.
 

El mecanisme d'exfoliació de l'àcid glicòlic es basa en l'acció directa sobre el cordó, reduint la cohesió i facilitant el flaking. Al mateix temps, augmenta la penetració o absorció de la pell d'altres substàncies administrades tòpicament.
 

Es pot utilitzar per al control de l'acne, ja que elimina l'obstrucció fol·licular, millora les lesions inflamatòries i les comedones, així com disminueix la cicatriu.
 

Finalment, estimula la proliferació de fibroblasts i per tant la síntesi de col·lagen per a la disminució de les arrugues i la de l'àcid hialurònic epidèrmic i dèrmic.
Dins d'aquest grup volem destacar dos productes: 
- Molt Rose de Nuxe: una loció molt refrescant que realitza una exfoliació molt suau (ja que porta àcid glicòlic), hidratant i renovador cel·lular gràcies a la combinació amb àcid làctic.
- Butllofes nocturnes de pelat: la seva funció majoritària és l'exfoliació per la seva alta concentració en glicòlica (10%), augmentant així aquesta capacitat de renovació cel·lular.
 

Com veiem que és un tema molt complex, cal seleccionar el més indicat segons el cas i valorar la concentració que utilitzarem, per això, a la Farmàcia Verge estem a la teva disposició per acompanyar-te en l'elecció del producte que més t'agradi i que s'adapti a les teves necessitats.
                                                                                                     T'esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu