×

Què és una medusa i què cal fer

Temps de lectura 1 min.

Quan la medusa toca la seva presa, o la nostra pell, es produeix un estímul dels seus sensors i s'activen els mecanismes de la picada, que es produeix ràpidament, injectant-se la substància tòxica dintre de la pell.Aquest fet produeix una picor intensa, coïssor, eritema i edema de la zona afectada.

Abans de res precaució, intentar evitar el contacte, és a dir, no ficar-se a l'aigua quan s'observa la presència de meduses i utilitzar productes fotoprotectors repel·lents de meduses. Si té lloc la picada, s'ha de mantenir la persona afectada en repòs.


S'han de retirar les restes de medusa o punxes amb unes pinces, però mai amb els dits.Tot seguit s'ha de rentar la zona afectada amb aigua de mar si és possible i, en cas que no ho sigui, cal aplicar aigua freda, però mai no s'ha d'aplicar aigua dolça de forma directa, sinó amb un plàstic, durant 15 minuts. 

És molt important no fregar la zona afectada ni tocar-la amb les mans. Es pot prendre algun analgèsic per calmar el dolor, en cas que sigui molt fort. Si els símptomes persisteixen o si la picada és severa, cal adreçar-se a un centre mèdic.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu