×

PROTECCIÓ SOLAR EN NENS.

Temps de lectura 3 min.

La radiació solar es compon de radiacions de diferents longituds d'ona, cadascuna de les quals emet una energia. Els més rellevants i que afecten la superfície de la pell són els intervals: ultraviolat A i B, visible i infraroig. 
 

La radiació solar té una part positiva a nivell psicològic, així com permet la síntesi de vitamina D; però al seu torn causa danys visibles, com l'eritema, les cremades solars i el bronzejat, i un altre no visible a escala d'ADN cel·lular.
 

Els mecanismes naturals de defensa de la pell contra el sol no són suficients per evitar danys, de manera que l'ús de protecció externa és indispensable, com veurem a continuació.
 

La pell dels nens i nadons és més delicada, presentant una immaduresa de melanòcits i del sistema immunitari, de manera que tenen una defensa menys natural contra la radiació solar. A més, les seves funcions cutànies són immadures, tant les que provenen de les glàndules sudorípares, sebàcies, el sistema de termoregulació i la funció barrera. Tot això els fa més vulnerables a cremades i al·lèrgies solars. D'altra banda, és important esmentar que la pell és més prima i té una major capacitat de permeabilitat i absorció, i pot patir reaccions més al·lèrgiques als protectors solars químics. 
 

L'ús de protecció solar en els primers 20 anys de vida redueix el risc de càncer de pell adult.
 

L'Associació Espanyola de Pediatria recomana que adoptant els hàbits preventius i de protecció solar adequats es pugui evitar el 80% de tots els càncers de pell. Per això, subratllen la importància de seguir les següents recomanacions generals: 


- Reduir l'exposició solar durant les hores centrals del dia, entre les 12 i les 16 hores.

- L'ombra i l'ús de roba i barrets són la millor forma de protecció. El barret d'ala ampla protegeix els ulls, la cara i el coll. 


- Portar ulleres de sol.


- Utilitzar protecció solar d'ampli espectre amb un factor de protecció (FPS) en abundància i tantes vegades com sigui necessari. Ha de protegir-se contra almenys la radiació UVB (causant cremada solar) i UVA (principalment responsable de l'envelliment prematur de la pell).
 

A més, cal destacar que:
- Els nens menors de 3 anys no han d'estar exposats al sol. És molt important protegir-los amb roba, barrets, ulleres, etc.
-No es recomanen protectors solars per a menors de 6 mesos.
- De 6 mesos a 3 anys, l'Associació Espanyola de Pediatria recomana l'ús de filtres minerals, físics o inorgànics. La seva acció es basa en la capacitat de dispersar, reflexionar o refractar la radiació solar UVA i UVB, com si es tractés d'un mirall. Això es deu al fet que són ingredients incapaços de penetrar a la pell, quedant-se a la superfície. Per tant, minimitzen el risc d'al·lèrgies i irritacions cutànies.
- Es poden utilitzar filtres químics a partir dels 3 anys. Són compostos amb la capacitat d'absorbir l'energia emesa per una o dues radiacions, de manera que protegeixen la pell absorbint la radiació UV i transformant-la en radiació no agressiva com si es tractés d'una esponja. Tenen propietats organolèptiques més acceptades que els filtres minerals, però poden arribar a ser més irritants a mesura que pengen a la pell. S'ha d'aplicar entre 15 i 30 minuts abans de l'exposició solar i es repeteix cada dues hores. 
 

No només és necessària la protecció solar en els dies assolellats en temporada estival, sinó que és imprescindible fer-ho diàriament fins i tot en dies ennuvolats, sempre en zones exposades, ja que la radiació passa pels núvols i es reflecteix en les superfícies, ja sigui aigua, sorra o neu.
 

El protector solar és eficaç si s'utilitza correctament. Esdeveniments comuns com l'aplicació d'una quantitat insuficient, oblidar-se de cobrir algunes zones, no renovar-se durant l'exposició solar o l'excés de sudoració, poden reduir significativament la seva capacitat protectora.
 

Tot i que avui dia hi ha molta gent que sí que aplica protecció solar cada matí, la incidència del melanoma es triplica. Segurament perquè no tries el producte adequat i pel seu ús incorrecte, especialment en els més joves. Per això, a La Farmàcia Verge estem a la teva disposició per ajudar-te a triar el millor fotoprotector per als nostres grans guerrers.
                                                                                         T'esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu