×

INFECCIÓ D'ORINA: QUÈ FAIG?

Temps de lectura 3 min.

Bé, una de les patologies més comunes són les infeccions del tracte urinari, encara que és cert que es produeix en ambdós sexes la incidència és molt més gran en les dones que en els homes. Això es deu al fet que la seva uretra és més curta i més propera a l'anus que en el cas dels homes. 

La majoria de les infeccions són causades per bacteris que entren a la uretra i després a la bufeta. Excepcionalment es pot estendre als ronyons. La majoria de les vegades juntament amb una petita ajuda del cos és capaç de desfer-se d'aquests bacteris molestos. 

Depenent d'on es produeixi la infecció té diferents noms: 
- Infecció de la bufeta: es diu cistitis.
- Infecció renal: es diu skinonephritis.
- Infecció a la Uretra: coneguda com uretritis.

Entre els símptomes que solen ocórrer en la cistitis podem destacar:

- Dolor o crema en orinar.
- Forta necessitat d'orinar amb freqüència, fins i tot poc després de buidar la bufeta. 
- Pressió o rampes a l'abdomen inferior o esquena baixa.
- Febre baixa en alguns casos. 
Tractaments:
-Mesura higiènic-dietètica: 
  • 1.- Beure molta aigua.
  • 2.- No mantingui o mantingui l'orina.
  • 3.- Utilitzar roba natural o teixits que permetin la transpiració com el cotó.
  • 4.- Si fos estiu, canvia el banyador després de cada bany.
- Fitoteràpia: dins d'aquest grup hem de parlar de dos grups:
1.- Nabiu Vermell: és el més conegut i àmpliament utilitzat. La seva recomanació comença amb els primers símptomes i de vegades, juntament amb el tractament amb antibiòtics. La seva funció és evitar que els bacteris s'adhereixin a les parets de la bufeta, per tant, en xuclar afavorim la seva expulsió, és a dir, gràcies a l'acció de proanthocyanidins coneguts com a PAC, la composició mínima ha de ser de 200 mg. Et posicionarem com a adjuvant juntament amb el tractament amb antibiòtics. Dins d'aquest grup destacarem Femibiane C.U. perquè a més de portar nabius en la seva composició porta extracte de canyella i soques probiòtiques, per recuperar la microbiota fisiològica, de manera que un cop acabada l'antibiòtic podem seguir portant-lo per evitar possibles recurrències. 
2.- Olis essencials: és una àrea encara desconeguda, però molt eficaç, hi ha molts estudis on els olis essencials s'utilitzen amb bacteris (normalment E. coli) i s'ha demostrat que actuen com a antibiòtics. Olis de canyella i clau s'utilitzen en el cas de les infeccions del tracte urinari. Hi ha molt pocs productes al mercat amb aquestes característiques, però per la seva alta eficàcia destaquem Femibiane C.U. Flash, que a més de canyella i clau com l'oli han afegit ajadrea. També han afegit bruc que contribueix a les funcions urinàries normals. Així que aquest tractament es pot donar en els tres casos:
  • com a adjuvant al tractament amb antibiòtics.
  •  en casos d'infeccions recurrents.
  •  en cas d'infecció incipient. 
- D- Manosa: és un sucre simple i el cos humà el produeix en petites quantitats com a component de les membranes que lineen la paret interior del tracte urinari. Així que el D-Manosa, s'uneix a l'E.coli desactivant la seva capacitat d'adherir-se a les parets, dient el contrari, s'uneix a ella i l'arrossega. És a causa d'aquesta funció que et posicionarem com un adjuvant en el tractament d'antibiòtics. Un producte molt complet d'aquest grup és Urorens Manosa, ja que ha concentrat extracte de suc de vermell americà i una fruita, D-Manosa i vitamina C.
 
Un cop exposat tot això sempre aconsellem que en cas de sospita o sensació d'infecció d'orina vinguis a la Farmàcia Verge i veurem quin producte és d'elecció en cada cas particular.
                                                                                                                             T'esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu