×

EXFOLIANTS

Temps de lectura 4 min.

L'epidermis és la capa més externa de la pell. Està formada per 5 estrats: basal, espinós, granulós, lúcid i corni. No hi ha vasos sanguinis ni terminacions nervioses, però  es produeixen dos processos importants: la formació de queratina i la de melanina. 
 

L'estrat corni està compost majoritàriament de cèl·lules amb queratina que es desprenen com a cèl·lules mortes, els anomenats corneòcits. S'acumulen en la superfície de la pell a maneres d'escates que han de ser eliminades mitjançant una exfoliació setmanal per a una major eficàcia dels productes cosmètics, en millorar la seva penetració.
 

L'exfoliació va accelerar aquest fenomen natural que dura uns 28-45 dies, estimulant la regeneració cel·lular i la microcirculació sanguínia de l'epidermis. Cal esmentar, que a partir dels 30 anys disminueix la velocitat de renovació amb el que la pell es torna més rugosa.
 

Els exfoliants eliminen aquestes cèl·lules mortes, així com les impureses del porus, millorant la textura i reprenent la lluminositat, suavitat i flexibilitat de la pell.
 

En aquesta entrada parlarem de 3 tipus d'exfoliants:

- Exfoliants físics: es basen a retirar els corneòcits superficials per mitjans físics, mitjançant partícules abrasives. S'han d'aplicar sobre la pell neta i humida, amb un breu massatge on es frega la pell i posteriorment es retira amb aigua. Les micropartícules utilitzades presenten gran varietat de mides, formes i dureses per adaptar-se a tota classe de pell. Pel que recomanem les petites per a la pell seca o sensible amb la finalitat de no provocar una irritació i més grans per a pells resistents i greixos. Com a norma general estan indicats un o dos cops per setmana, tot i que hem d'evitar-los en pells molt sensibles, amb vermellors, amb aranyes vasculars i en pells que presenten lesions d'acne inflamatòries (pàpules i pústules), ja que poden propagar la infecció per tota la zona d'aplicació. 
 

Dins d'aquest tipus volem destacar la nova Mascareta-Gel de Nuxe. És molt sensorial, a més de netejar en profunditat. Us van encantar els canvis de fases que trobaràs en utilitzar-la. En primer lloc es posa una petita capa de la marcareta gel a la cara, la deixem actuar durant 2 minuts i, un cop passat el temps farem un petit massatge mitjançant moviments circulars per netejar en profunditat. En fer el massatge notarem aquestes petites partícules que tenen la funció d'exfoliarEn aclarir-ho amb aigua veurem com canvia a una tercera fase sabonosa que facilita l'aclarit. 

- Exfoliants químics: són substàncies químiques amb funció exfoliant. Es pot aplicar en qualsevol època de l'any, evitant l'exposició solar l'endemà d'exfoliar la pell. No s'han d'aplicar a la zona del contorn d'ulls i llavis. Un excés d'exfoliació pot provocar irritacions i deixar la pell desprotegida. Disminueixen la unió dels corneòcits, actuen en l'àmbit de la renovació epidèrmica superficial, activant la de l'estrat corni, per la qual cosa el queratinòcits ascendeix més de pressa a la superfície i afavoreix la caiguda dels corneòcits. Dissolen el ciment intercel·lular de les capes superficials que manté units els corneòcits, facilitant la descamació de la pell i estimulant la regeneració cel·lular. L'eficàcia depèn de la seva concentració. La seva manera d'ocupació consisteix a aplicar sobre la pell neta i seca i deixant-los el temps que determini la marca i retirant. S'han d'evitar en pells sensibles i que pateixin afeccions dermatològiques com la rosàcia o la dermatitis atòpica. Estan indicats en pells grasses, cicatrius, acne, taques, arrugues fines, pèrdua de lluminositat i porus dilatats. 
 

Dins d'aquest grup anem a destacar la Loció Peeling Lluminositat de Nuxe, és un exfoliant químic molt suau, el que permet incorporar-lo a la rutina de neteja nocturna. No necessita aclarit. I deixa una pell més llisa, renovada i radiant que es nota en dues setmanes.
 

- Exfoliants enzimàtics: trenquen les estructures proteiques que hi ha entre els corneòcits, el que fan és debilitar la seva unió i afavorir el despreniment lent de les capes superficials de la pell. Estan indicats en el tractament de l'acne, de les taques, de les arrugues fines, de la pèrdua de lluminositat i en els porus dilatats. Són menys agressius i irritants que els exfoliants químics i els físics, a causa que no modifiquen el pH de la pell i es toleren millor a la pell sensible. S'han d'aplicar sobre la pell neta i seca a manera de màscara i posteriorment es retiren amb aigua.

Anem a recomanar un o altre en funció del tipus, resistència i estat de la pell, així com les necessitats de cada persona. Pel que en Farmàcia Verge estem per ajudar-vos davant de qualsevol dubte que tingueu, vine i prova la que més s'adequa al teu tipus de pell.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu