×

CEL·LULITIS I COSMÈTICS.

Temps de lectura 3 min.

Sense dilació comencem dient que la cel·lulitis és una alteració local del teixit cel·lular subcutani, situat sota la dermis i coneguda com la hipodermis. Es diu col·loquialment "pell de taronja" perquè al "pellizcamiento" s'aprecia la pell amb superfície ondulada i irregular amb nòduls i clotets. Aquesta alteració es produeix quan hi ha un problema de circulació sanguínia i limfàtica, acompanyada o no de retenció de líquids, i degeneració de fibres de col·lagen.

En la dona sol localitzar-se en regions ginoides com a cuixes, glutis, malucs, part superior de braços i inferior de l'abdomen; mentre que en l'home és molt menys freqüent i es localitza en les parts més altes del cos i abdomen. A causa del major gruix i fermesa de la pell masculina, l'aspecte de la pell de taronja és menys manifest.
 

No existeix un sol factor predisposant de la cel·lulitis, sinó que es tracta d'una etiologia multifactorial. Intervenen des de factors hormonals, hereditaris, circulatoris, fins a alteracions del teixit adipós a causa de l'obesitat localitzada o a un estil de vida inadequat i sedentari, dietes riques en greixos i carbohidrats, estrès o abús d'alcohol. Hem d'aclarir que l'obesitat no causa cel·lulitis, però sí que pot empitjorar-la; el mateix que alguns fàrmacs com a antihistamínics, antitiroidals, betabloqueantes, anticonceptius orals i estrògens administrats com a teràpia hormonal substitutiva en menopausa.

GRAUS DE CEL·LULITIS: 
⦁ Grau 1: la pell de taronja és visible solament al "pellizcamiento" de la pell. Té lloc una alteració dels adipòcits, cèl·lules principals del teixit cel·lular subcutani, amb augment de la permeabilitat capil·lar i freqüent retenció de líquid.
⦁ Grau 2: la pell de taronja és visible sense "pellizcamiento" només quan el pacient està en posició vertical. S'aprecia una disminució de l'elasticitat de la pell, trastorns de la circulació sanguínia i degeneració de fibres de col·lagen del teixit conjuntiu subcutani.
⦁ Grau 3: La pell de taronja és visible en qualsevol posició, dempeus i tombada, amb aparença molt ondulada i amb freqüent dolor. Es produeix una major pèrdua d'elasticitat i s'accentuen els trastorns de la circulació sanguínia.
⦁ Grau 4: la pell mostra nòduls visibles, palpables i dolorosos. La cel·lulitis ja és una patologia i, per tant, derivarem al metge.
 

TIPUS DE CEL·LULITIS EN FUNCIÓ DE LA CONSISTÈNCIA DE LA PELL:
⦁ Cel·lulitis edematosa o aquosa: es produeix increment del volum dels membres inferiors, pesadesa i dolor de cames per retenció de líquids i problemes de circulació. Pell fina amb aspecte de pell de taronja. Hi ha signe de Godet positiu, que significa que si pressionem la zona amb un dit i el retirem es manté la depressió generada. 
⦁ Cel·lulitis compacta o dura: es mostra pell de taronja visible solament al "pellizcamiento". Sol associar-se a la presència d'estries pel fet que la gran distensió provoca la ruptura de fibres elàstiques i de col·lagen de la pell. Té aparença compacta i ferma que no es modifica en canviar de postura. És freqüent en noies joves amb activitat física regular i de bona tonicitat muscular. Habitualment es localitza en àrees molt concretes com la cara externa de les cuixes i interna dels genolls. L'origen és endocrí. 
⦁ Cel·lulitis tova: s'aprecia la pell de taronja a simple vista, encara que és més visible dempeus que tombada. Està associada a flaccidesa, alteracions circulatòries com a aranyes vasculars i varices, i edema amb retenció de líquids. És freqüent en dones majors de 30-40 anys, de vida sedentària o en aquelles que alguna vegada van ser actives i ara no ho són. Igual que en aquelles persones que es van sotmetre a règims dietètics severs i que, havent perdut bruscament el pes corporal, el van recuperar d'igual manera, en suspendre la dieta. Es localitza en zones més extenses com a cara anterior i posterior de les cuixes, abdomen, esquena, braços i glutis.
⦁ Cel·lulitis mixta: és habitual que una persona tingui més d'una mena de cel·lulitis en diferents zones corporals.
 

Els productes cosmètics anticel·lulítics han de combinar diferents ingredients per a aconseguir disminuir el teixit adipós amb ingredients lipolítics, millorar l'elasticitat cutània, reactivar la circulació i baixar l'edema amb substàncies que reforcin la paret vascular i disminueixin la seva permeabilitat.
 

Ens us perdeu el dijous que ve les solucions cosmètiques per a la cel·lulitis juntament amb els ingredients cosmètics que han demostrat eficàcia, però, si no podeu esperar fins a la setmana que ve us esperem en la Farmàcia Verge per a assessorar-vos sobre els millors productes anticel·lulítics existents actualment en el mercat.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu