×

CEFALEES

Temps de lectura 2 min.

La cefalea es coneix com un mal de cap, és un dels trastorns més comuns del sistema nerviós. Consisteix en una sèrie de trastorns dolorosos i incapacitants que es produeixen de forma intermitent o contínua causada per la contracció o dilatació de les parets dels vasos sanguinis estimulant les terminacions nervioses i, en conseqüència, apareixen dolor.
 

Les causes més comunes de les cefalees són:  
- Factors ambientals: com l'estrès, l'ansietat, la depressió, etc.
- Factors genètics.
- Ús excessiu d'analgèsics o altres medicaments: és paradògic, però, l'abús d'analgèsics desencadena un efecte contrari al desitjat. A més, molts dels medicaments com a efectes secundaris són mals de cap.
- Patologia dental.
- Son insuficient.
-Pressió arterial alta.
- Trastorns de la visió: com la miopia, la hipermetropia, etc.
- Sinusitis o congestió nasal.
- Menstruació i/o PMS.
- Febre.
- Hàbits tòxics: com l'alcohol i la ingesta de vi.
- Anticonceptiu oral.
 

Ara anem a cometre els tipus més comuns de mals de cap:  

- Migranya: caracteritzada per episodis recurrents de mal de cap. Està situat en una part del cap (hemicraneal) o en tot el cap, té un caràcter trepidant amb una sensació de batec del cor i s'acompanya de nàusees i vòmits ocasionals, així com fotofòbia (molèsties lleus) i fonofòbia (de soroll).
 

- Cefalea tensional: es troba al davant o a la regió occipitalària, de vegades arribant als cervicals. El dolor té una intensitat més baixa que la migranya i no sol anar acompanyat dels símptomes associats a la migranya discutits anteriorment.
 

- Cefalea del clúster: normalment afecta només un costat del cap, a la regió orbital prop dels ulls o sien. Com a símptomes secundaris també tenen enrogiment als ulls, esquinçament, parpelles caiguda i sensació de congestió nasal.
 

Actualment s'estan utilitzant tractaments preventius farmacològics per prevenir crisis molt ben funcionants en molts casos. Els més comuns són els bloquejadors beta (propranolol), antidepressius tricíclics (amitriptilina) i antiepilèptics (topiramat).
 

Com a tractaments de rescat de crisi trobem:
Triptanes: és el tractament d'elecció en migranyes i mals de cap de clúster d'intensitat moderada o intensa o quan el tractament amb fàrmacs antiinflamatoris ha fracassat. Els més comuns són sumatriptan o zolmitriptan.
- Analgèsics i AINES: 650 mg de paracetamol s'utilitza com a alleujament del dolor en cas de dolor lleu. Com AINE són àcid acetil salicílic, ibuprofèn i naproxèn per dolor lleu a moderat.
 

Et remetem al teu metge quan:

- El dolor és molt greu.        
- Malestar generalitzat amb vòmits.
- Incapacitat en la vida quotidiana.
- Rigidesa de coll o clatell.
 

A Verge Farmàcia ens hem posat a ser una farmàcia sanitària pel que estem a la seva disposició personalment, per telèfon o via WhatsApp, per resoldre qualsevol classe de dubte o problema.
                                                                                                                       T'esperem..

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu