×

BRONZEJADORS I AUTOBRONZEJADORS

Temps de lectura 2 min.

Bronzejat.  
Es tracta de productes cosmètics que activen l'adob natural, potenciant la síntesi de melanina durant l'exposició a la radiació UV. S'estimula la síntesi de melanina, movent-se a la superfície de la pell, accelerant i potenciant l'adobament natural. La melanina es forma transformant la tirosina aminoàcid en melanina per l'enzim tirosinasa.
 

Els components dels bronzers són: 
- Substàncies estimulants de la síntesi de melanina: derivats de l'aminoàcid L- tirosina que per l'acció de la radiació UV afavoreix la formació de melanina i proporciona un bronzejat ràpid i uniforme.
- Altres: carotè com pastanaga, riboflavina, pell de noguera verda, etc.
 

Auto-bronzejat
Els productes d'auto-bronzejat són productes cosmètics que proporcionen coloració de la pell sense necessitat d'exposició a la radiació solar. S'apliquen directament a la pell i proporcionen un to de bronzejat artificial. No proporcionen cap protecció contra la radiació solar. 
 

El seu mecanisme d'acció es basa en la reacció dels ingredients auto-bronzejats amb queratina i altres proteïnes de les capes superficials de la pell. Tradicionalment aquests cosmètics deixaven un color taronja a la pell; no obstant això, les noves formulacions disponibles al mercat permeten un bronzejat artificial més daurat i afavoridor. Sempre són una opció millor que l'exposició solar prolongada. Els auto-bronzejadors són adequats fins i tot durant l'embaràs i la lactància, prenent la precaució d'evitar la zona del mugró. 
 

La molècula més utilitzada és la dihidroxicetona. És un derivat de la canya de sucre o la remolatxa. S'utilitza en concentracions del 3-5%. 

Protocol d'ús:
Malgrat totes les creences, els auto-bronzejadors no taquen la pell, sorgeixen problemes quan s'utilitza un excés de producte, les àrees no aplicades es deixen sense aplicar o no es realitza una exfoliació prèvia a l'aplicació. En aquest últim cas, la pell té un excés de còrnia a la superfície, el que condueix a un color més intens quan es produeix una major reacció.
 

Per aquest motiu aplicarem els auto-bronzejadors seguint aquest procediment:
1.- Exfoliar la pell una o dues vegades a la setmana, especialment en artells, genolls, colzes i turmells, on també s'aplicarà menys llauna de producte. Una capa fina ha de ser estesa, uniforme i sense excés de producte. 
2.- Hidratar la pell diàriament després de la dutxa. En el cas d'aplicar hidratant abans de l'autobronzejador, la pell ha d'estar seca i lliure de residus de la crema. En la pell hidratada la durada de l'efecte auto-bronzejat serà més llarga.
3.- Aplicar l'auto-bronzejador tres dies seguits fins a obtenir el to desitjat i després renovar l'aplicació cada quatre dies per mantenir l'efecte. Això es deu al fet que les cèl·lules es renoven contínuament i es perdrà bronzejador artificial si no es torna a aplicar.
4.- Rentar-se els palmells de mans, ungles i dits després de cada aplicació per evitar una coloració excessiva. És aconsellable esperar un parell de minuts fins que s'eixugui abans de posar-se la roba. L'efecte de l'autobronzejador es pot veure en un parell d'hores i és important no dutxar-se fins després de quatre hores d'aplicació.
 

Amb tots aquests passos segur que portarem aquesta espectacular morena, però si tens algun dubte t'esperem a la Farmàcia Verge per ajudar-te en tot el que puguem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu