×

ALIMENTACIÓ I COMPETICIÓ: EL DIA DE LA COMPETICIÓ.

Temps de lectura 1 min.

Si es pren aliment menys de dues hores abans de començar un exercici es pot produir un augment important de l'alliberament d'insulina i al mateix temps una disminució important de la glucosa hemàtica abans de l'exercici. Tot això pot també accelerar el consum de glucogen muscular. Això indica que aquesta pauta no és favorable per a l'esportista de llarga durada i, per tant, no és aconsellable. 
 

No obstant això, si el menjar es fa immediatament abans de començar la competició, o quan ja ha començat, no hi ha reacció de la insulina i, per tant, no es produeix una caiguda de la glucèmia ni acceleració del consum d'hidrats de carboni. 
 

La pauta aconsellable és un menjar ric en carbohidrats de tres a quatre hores abans de la competició. Si els esportistes estan ben entrenats, el tipus de carbohidrats pot ser dels simples; els complexos produirien una menor resposta glucèmica, la qual cosa seria favorable, però són una mica més lents de digerir i alguns esportistes podrien tenir problemes gastrointestinals.
 

Hi ha qui aconsella un dejuni de 8 a 12 hores abans de la competició, però s'ha demostrat que aquesta pràctica redueix el rendiment físic.
 

També existeix el costum de beure aigua o solucions d'electròlits diluïdes abans de la competició a fi de "superhidratarse". De fet no s'ha demostrat cap avantatge del beure abans de la competició enfront de beure només durant la competició. Si es beu solament aigua, sembla que l'organisme tendeix a defensar-se enfront de la hipotonia per la qual cosa l'aigua sobrant s'elimina per via renal. Per això si es prefereix beure abans de la competició és millor prendre aigua amb electròlits. En estudis realitzats sobre rehidratació, s'ha vist que l'organisme es rehidrata millor, amb una millor restauració del volum sanguini, si es consumeix una solució amb electròlits. 
 

Espero que us hagi agradat aquesta entrada, en la següent veurem l'alimentació durant la competició, però com sabeu si no podeu esperar us esperem amb els braços oberts en la Farmàcia Verge. Finalment acordar-vos que en aquest mes hi ha regals de Finisher.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu