×

ALIMENTACIÓ DURANT LA COMPETICIÓ.

Temps de lectura 2 min.

 La solució amb una concentració d'un 8% de carbohidrats és absorbida pels intestins i conduïda per la sang als músculs "famolencs" amb la mateixa velocitat que l'aigua. Solucions per sobre d'aquesta concentració ja comencen a presentar un buidatge gàstric i absorció més lenta, i amb això també augmenta la freqüència de molèsties gàstriques com a sensació de plenitud, pesadesa, irritació i nàusees, Cal tenir en compte, no obstant això, que hi ha una gran variació individual, perquè alguns individus poden tolerar sense molèsties concentracions superiors. S'ha vist a més que aquesta concentració del 8% és igualment vàlida en dies calorosos i/o humits. A causa de la variació individual és aconsellable practicar la ingestió de begudes en els entrenaments, per a veure el que és més adequat en cada cas.
 

Fins fa poc temps molts aconsellaven no ingerir begudes energètiques amb contingut de sodi, però, en la Universitat de Iowa, han vist que l'addició de sodi és beneficiosa, ja que augmenta l'absorció d'aigua. En aquest terreny, el més sorprenent en els últims anys, ha estat la demostració en ciclistes i corredors de fons que la ingestió d'una solució de carbohidrats a una concentració del 50% immediatament abans de començar la prova o poc després d'iniciada, seguida de la ingestió de solucions de carbohidrats de 8 a 10% cada 20 minuts, va permetre desplaçar el punt de fatiga de 30 minuts a 1 hora. 
 

Al principi es va pensar que aquesta acció era deguda a un estalvi en el consum de glucogen muscular; no obstant això aquest no és el cas. El manteniment d'un nivell elevat de glucosa en sang ofereix una font d'energia alternativa quan el glucogen muscular es troba ja molt descendit.
 

A la llum de la informació actual podem concloure que la ingestió de carbohidrats durant l'exercici de llarga durada, de més de 90 minuts, permet augmentar el rendiment. La pauta recomanada és ingerir una solució que contingui de 0,5 a 1,5 grams per quilo de pes corporal dissolt en un volum de 500-1000 ml immediatament abans de començar l'exercici o immediatament després de començat. A continuació es prendran de 150 a 250 ml de líquid amb una solució d'un 5 a 8% de carbohidrats cada 15 a 30 minuts, aportant un mínim de 0,2 grams de carbohidrats per quilo de pes. Aquest esquema permet desplaçar el punt d'esgotament en esportistes ben entrenats i també en els menys entrenats. 
 

Espero que us hagi agradat i us serveixi de molta ajuda tant als nostres grans competidors com als nostres esportistes. Però per si aquesta entrada se us ha quedat curta i voleu saber més us esperem en la Farmàcia Verge.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu