×

ACIDESA GÀSTRICA.

Temps de lectura 3 min.

L'acidesa estomacal és una mena de crema o crema que puja a la laringe. És normal que el cardias (que és la part de l'estómac més proper a l'esòfag) romangui tancat mentre es fa la digestió. No obstant això, hi ha vegades, aquesta vàlvula es relaxa i permet que els àcids gàstrics passin a l'esòfag (reflux gastroesofàgic). 
 

L'acidesa és molt comuna i gairebé tothom l'ha patit en algun moment de la seva vida, tot i que hi ha persones que la pateixen permanentment. Hi ha múltiples causes que la poden causar, com ara:

 • Si el pacient té una Hèrnia Hiatal.
 • Durant l'embaràs.
 • Múltiples medicaments:
  • Anticolinèrgics: són aquells que normalment s'utilitzen per marejos.
  • Beta-bloquejadors: s'utilitzen per reduir la pressió arterial alta i per a malalties del cor.
  • Bloquejadors de canals de calci: són un altre grup d'antihipertensius.
  • Parkinson: Alguns medicaments que contenen dopamina per a la malaltia també la produeixen.
  • Progestàgens: s'utilitzen com a anticonceptius i quan hi ha sagnat menstrual anormal.
  • Sedants: aquests són els utilitzats per a l'insomni.
  • Teofilina: és un medicament utilitzat per a l'asma i altres malalties pulmonars.
  • Antidepressius tricíclics: com el seu nom indica, és un grup d'antidepressius.

​CONSELLS HIGIÈNIC-DIETÈTICS:
- Per prevenir l'acidesa hem d'evitar certs aliments i begudes com: alcohol, cafeïna, begudes carbonatades, xocolata, sucs cítrics i fruites, tomàquets i salses de tomàquet, aliments picants o grassos, menta i fins i tot aliments lactis alts en greixos.
- Eviteu ajupir-se o fer exercici just després de menjar.
- Evitar vestits o cinturons que estan massa atapeïts al voltant de la cintura.
- Eviteu dormir amb l'estómac complet, és a dir, no menjar 2-3 hores abans d'anar a dormir.
- Reduir la quantitat d'aliments en els àpats i fer 5 àpats al dia.
- Perdre pes si vostè té sobrepès.
- Reduir l'estrès.
- Dormir amb el cap aixecat uns 15 cm i fer-ho no només amb l'aixecament del coixí.
 

TRACTAMENT FARMACOLÒGIC.

 • Inhibidors de la bomba de protons són omeprazollansoprazolpantoprazol i esomeprazol. Tenen recepta mèdica.
 • Antagonistes de l'H2: trobem famotidina, cimetidina i ranitidina. Aquest últim va ser utilitzat molt per dones embarassades, però actualment no ho trobarem des de l'any passat hi va haver una retirada massiva de tots els lots de totes les marques.
 • Metoclopramide i Domperidone: són fàrmacs que promouen la motilitat. Requereixen una prescripció i la precaució s'ha d'exercir amb reaccions adverses. 
 • Antiàcids: Els noms comercials són Almax i GavisconAlmagate o la combinació de carbonat de calci, bicarbonat de sodi i alginate de sodi. La seva funció és neutralitzar el contingut àcid de l'estómac. L'almagato, a més de neutralitzar inhibeix pepsin i adsorbs i neutralitza els àcids biliars. Mai ho recomanarem durant llargs períodes.
 • neo Bianacid: és un producte sanitari de classe IIa apte per a embarassades i lactància i nens majors de 6 anys. És un complex molecular de polisacàrids obtingut d'Àloe vera, Malva sylvestris i Althaea officinalis, a més de minerals naturals. S'indica en el tractament de trastorns relacionats amb l'acidesa com la crema, el dolor, la gastritis i el reflux gastroesofàgic. També serveix com a prevenció de situacions que poden causar irritacions mucoses com l'administració antiinflamatòria, períodes d'estrès, alimentació i estils de vida inadequats. Tot un producte que es pot mantenir durant llargs períodes de temps, prenent un comprimit segons sigui necessari.

Com veiem, hi ha molts medicaments quotidians que produeixen acidesa. És per això que un estudi de 2018 va trobar que el fàrmac més utilitzat va ser Omeprazole seguit de Paracetamol i Ibuprofèn. És amb aquestes dades que veus la importància de saber què és més beneficiós per a mi, per això a Farmàcia Verge volem estar presents i ajudar-te sempre recomanant el que millor s'adapti a les teves necessitats.

                                                  T`Esperem

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu