×

ERUPCIÓ DENTAL

Tiempo de lectura 2 min.

L'erupció dental és el moment en què es descarreguen de la posició original a la cavitat oral; comunament conegut com a "sortida de les dents". En aquest procés és comú que el gen sigui posi vermella i causi dolor al nadó.
 

COM ÉS TRACTA?  
Hem de dir que si tenen febre o diarrea, el pediatre ha de ser consultat per descartar altres patologies.
- Els mossegadors ajuden a calmar el dolor i aletes i tot es pot refrigerar per augmentar els efectes calmants. Hi ha mossegadors adaptats a cada etapa de la dentició.
- Els gels per a les genives calmen la inflamació i el dolor de la geniva.
- Els xarops analgèsics poden ser útils per a casos més greus i amb una dosi adaptada al pes.
 

A continuació t'expliquem tots els processos que es produeixen en cada etapa (poden variar en funció del nadó) i la higiene corresponent: 

  • 6 mesos, les primeres dents: s'hi ha d'iniciar la higiene amb una gasa humida o un didal de silicona, principalment a partir de la ingesta de nit.
  • 1 any, la primera visita dentista: és olla per començar a utilitzar un raspall suau adaptat, es pot començar amb una pasta de dents, però que és específica per als nadons i amb la mida d'unes llenties.
  • 2-3 anys, dents plenes: pasta de dents fluorades. Mesurar un gra d'arròs. A partir de 3 anys d'edat és pot augmentar la quantitat de pasta de dents, l'equivalent a un pèsol.
  • 6 anys, inici de la caiguda de les dents de llet. Primers incisius i molars; cal parar especial higiene dental atenuada per evitar l'aparició de càries. Incidir en rentar les dents 3 policies al dia, durant un mínim de 2 minuts.
  • 9-10 anys, caiguda dels canins: a partir d'aquesta edat ja es poden utilitzar dents de pasta d'adult.
  • 12-13 anys, molars posteriors. Surten els molars i premolars; revisions periòdiques al dentista. Influir en els bons hàbits alimentaris i d'higiene.
  • 17-21 anys, surten els queixals del seny: eviteu consumir alcohol i tabac per no patir erosió a l'esmalt dental.

Com una conclusió dir que ho va impedir és clau en tots els moments de la vida, principalment durant els primers anys de vida.
 

Instaurar bon hàbits d'higiene i cura de les dents de ben petits és clau perquè té una bona salut dental a l'edat adulta.
 

Els infants aniran passant per diferents etapes amb necessitats diferents i és important conèixer-les i entendre-les, per això a La Granja Verge estem a la teva disposició per ajudar-te a cobrir totes les necessitats.
                                                                                                                               T'esperem.

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios

Listado de categorias

Categorías
Precio