×

Alimentació del nadó dels 0 als 6 mesos

Tiempo de lectura 1 min.

La llet materna és més fàcil de digeriri el buidament gàstric és més ràpid. Per aquest motiu la mare pot pensar que el nen no es queda tip i que la seva llet no és suficient.
És normal que el nadó faci entre 8 i 12 tomes al dia.La corba de creixement del nadó és un indicador per saber si rep llet suficient.

Quan el nadó succiona el mugró del pit de la mare és quan es posen en marxa els mecanismes de producció i secreció de la llet. Quan més freqüent sigui l'estimulació del mugró, més llet tindrà la mare.

L'OMS recomana sempre que es pugui, la lactància materna exclusiva fins al 6 mesos de vida i mantenir-la fins que la mare vulgui un cop s'introdueix l'alimentació complementària.

Per elaborar les fórmules infantils la indústria parteix de la llet de vaca i lamodifica per fer-la el més semblant possible a la llet materna. També existeixen preparats a base de soja o d'arròs.

Les primeres llets infantils que s'utilitzen són les llets d'inici, les quals estan preparades per ser utilitzades com aliment únic fins als 6 mesos d'edat.

Posteriorment s'utilitzaran les llets de continuació, dissenyades per ser complementades amb la introducció d'altres aliments a la dieta del nadó. Es poden donar dels 6 fins als 12-18 mesos.

Les fórmules de creixement es poden donar des dels 12 mesos fins al 3 anys, porten menys proteïnes i minerals que la llet de vaca, més ferro i vitamines i el tipus de greix és més semblant a la llet materna.

Escribe un comentario

Este sitio está protegido por reCAPTCHA y se aplican la Política de Privacidad de Google y los Términos de Servicio.
*Campos obligatorios

Listado de categorias

Categorías
Precio