×

PROTOCOL PER Al TRACTAMENT DE LA CEL·LULITIS.

Temps de lectura 3 min.

Els productes cosmètics anticel·lulítics han de combinar diferents ingredients per a aconseguir disminuir el teixit adipós amb ingredients lipolítics, millorar l'elasticitat cutània, reactivar la circulació i baixar l'edema amb substàncies que reforcin la paret vascular i disminueixin la seva permeabilitat. 
 

En el mercat podem trobar diferents textures com a emulsions, gels, estics, olis o fins i tot esprais. Els ingredients actius que veurem a continuació actuen disminuint la lipogènesis, augmentant la lipòlisis i millorant la circulació com són la Centella asiàtica, Coleus forskohlii, la cafeïna o el retinol.
 

Acció sobre el teixit adipós.

  • Lipolítics: la seva funció consisteix a reduir els lípids localitzats en els adipòcits. Estimulen la mobilització i degradació dels triglicèrids emmagatzemats en els adipòcits. Alguns exemples són:     - Cafeïna, guaranà, te verd, compostos iodats de naturalesa no hormonal com els extractes d'algues, L- carnitina, quercetina, extracte de pebre, etc.
  • Inhibidors de la lipogènesis: per diferents mecanismes com per exemple interferir l'activitat de la lipoproteïna lipasa, un enzim sintetitzat en els adipòcits o com inhibir el procés de diferenciació de preadipòcits en adipòcits, entre altres. 

              - Hibiscus Sabdariffa, Glaucina, Genisteína, extracte de quinoa, fulla de lotus, Garcinia, murta, etc.
Acció sobre el sistema circulatori: Actuen sobre el sistema circulatori, activant la circulació, millorant la permeabilitat capil·lar o bé reduint l'edema.

  • Venotònics: incrementen el to venós i la resistència de les parets vasculars.

             - Extractes de ginkgo i el Castanyer d'índies.

  • Antiedematosos: disminueixen la permeabilitat capil·lar.

          - Ruscogenina, heura, blat negre, Vinya vermella, Hamamelis, etc.

  • Agents rubefacients: augmenten la temperatura en la zona d'aplicació i així activen la circulació.

          - Salicilato de metil, Mentol, Càmfora i alguns olis essencials.
 

PROTOCOL PER Al TRACTAMENT DE LA CEL·LULITIS. 
Hem de tenir clar que cal afavorir l'eficàcia del cosmètic anticel·lulític i el flux sanguini, ja que són claus per a l'èxit del tractament. Per això, la seva administració ha d'anar acompanyada d'un bon massatge procurant que no sigui violent per a no empitjorar l'aparença de la zona afectada. Aplicarem el cosmètic amb un massatge amb totes dues mans, des del genoll a la cuixa amb moviments ascendents, pressionant la pell per a estimular la circulació.
 

En general els productes anticel·lulítics s'apliquen 2 vegades al dia durant cicles de 3 mesos, i després de forma continuada tot l'any una vegada al dia sense interrupcions estacionals. Si s'inicia el tractament en una fase primerenca i hi ha constància, els resultats en millora de l'aspecte i textura de la pell són visibles a partir de les dues setmanes d'ús. 
 

El millor moment per a aplicar-los és després de la dutxa. Des de la Farmàcia Verge recomanem una exfoliació suau 1 o 2 vegades per setmana. L'objectiu és eliminar els corneòcits i millorar la penetració del producte anticel·lulític, alhora que activi la microcirculació de la zona a tractar. 
 

Per a una major eficàcia del tractament de la cel·lulitis és necessari començar en els estadis inicials. També recomanarem complements alimentosos via oral i mantenir hàbits correctes higiènic-dietètics-posturals per a obtenir millors resultats.
 

El tractament tòpic ha de ser l'adequat en funció de la mena de cel·lulitis:

  • En el cas de l'edematosa o aquosa recomanem 2 vegades al dia un cosmètic anticel·lulític drenant i tonificant que afavoreixi una bona circulació.
  • En la cel·lulitis compacta o dura indicarem 1 o 2 vegades al dia un cosmètic lipolític.
  • En la cel·lulitis tova o flàccida i en la mixta suggerim al matí un anticel·lulític refermant i que afavoreixi una bona circulació i a la nit un cosmètic lipolític.

Com veiem hi ha molts productes en el mercat dedicats a la cel·lulitis, però no tots són eficaces, és per això que, en la Farmàcia Verge estem al vostre costat per a recomanar-vos els millors consells per a obtenir els resultats planificats.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu