×

PROTECTORS SOLARS: QUIN ÉS EL MÉS ADEQUAT PER A MI?

Temps de lectura 1 min.

No sols és necessària la protecció solar en dies de sol en l'època estival, sinó que és imprescindible fer-ho diàriament fins i tot en dies ennuvolats, sempre en les zones exposades, ja que la radiació travessa els núvols i es reflecteix en les superfícies, bé sigui l'aigua, la sorra o la neu. 
 

Els protectors solars conserven les propietats biomecàniques de l'estrat corneu durant l'exposició a les radiacions UV, mantenint la funció barrera de la pell.
 

Com és ben sabut, s'ha d'evitar l'exposició solar de 10 a 16 hores, sent de 10 a 14 h el període de màxima radiació UVB.
Abans de l'exposició al sol s'han de retirar de la pell restes de maquillatge i de qualsevol altre cosmètic com a perfum, desodorant, repel·lents de mosquits o preparat amb base alcohòlica i essències vegetals que poden donar lloc a reaccions de fotosensibilitat i fomentar l'aparició de taques fosques en la pell. 
 

Un protector solar és eficaç si s'utilitza correctament. Successos habituals com aplicar una quantitat insuficient, oblidar-nos de cobrir algunes zones, no renovar durant l'exposició solar o la sudoració excessiva, poden reduir la seva capacitat protectora.
 

El protector solar ha de ser l'adequat i es tria en cada cas tenint en compte diferents factors:
• El fototip de la persona que està relacionat amb la reacció habitual de la pell a la radiació solar.
• Les condicions d'exposició com són altitud, latitud, hora solar, reflexió de la superfície d'exposició, nuvolositat o índex ultraviolat (UVI) de la zona.
• La sudoració excessiva en la pràctica esportiva. 
• Les necessitats especials, bé sigui de la població infantil, geriàtrica o en l'embaràs. 
• La durada de l'exposició.
• La zona d'aplicació del protector solar.
• La preferència de la textura, per exemple, gel en pells grasses. Us semblarà una xorrada, però, s'ha demostrat que si una textura no t'agrada, és més probable que se t'oblidi reaplicar-la, és per aquest motiu que existeixen en el mercat un munt de productes amb diferents textures i olors. 

Espero que us hagi agradat aquesta entrada i que us serveixi per a posar-la en pràctica. Com sempre us esperem en la Farmàcia Verge. 

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu