×

INGREDIENT ESTRELLA EN COSMÈTICA: NIACINAMIDA

Temps de lectura 2 min.

La niacinamida, també coneguda com a nicotinamida i vitamina PP, és la forma activa de vitamina B3 que és soluble en aigua i alcohol, estable, baix pes molecular que penetra a través de l'estrat corneal. 

És un precursor d'una sèrie de cofactors que participen en moltes reaccions enzimàtiques de la pell, de manera que influeix en nombrosos processos cutanis: 

  • Redueix l'acne i la rosàcia per les seves propietats seborreguladoras i antiinflamatòries. Millora la textura de la pell i l'aspecte dels porus. Disminueix les marques residuals de l'acne tipus HPI
  • Millora la funció barrera de la pell en reduir la pèrdua. 
  •  d'aigua transepidèrmica i augmentar la producció dels lípids o les proteïnes en l'epidermis. 
  • Inhibeix les citocines inflamatòries gràcies a les seves propietats antiinflamatòries, reduint l'enrogiment i la irritació facial. 
  • Millora l'aspecte de les arrugues en augmentar la producció de col·lagen i elastina a les 8-12 setmanes d'aplicació. 
  • Bloqueja reversiblement la transferència dels melanosomes des dels melanòcits als queratinòcits, actuant com despigmentant 
  • Millora el to de la pell evitant que adquireixi un to groc, a causa de la seva funció antiglicació de les proteïnes.
  • Protegeix les cèl·lules de l'estrès oxidatiu, sobretot en pells que estan exposades diàriament als factors del exposoma com són la pol·lució, radiació UV, tabac, etc. Per aquest motiu és antioxidant.

​La niacinamida s'empra concentracions del 2 al 5% amb una alta tolerància. És difícil de formular, ja que hem d'evitar la seva hidròlisi a àcid nicotínic que és irritant i, a més inefectiu. És per això, que es recomana formular-ho a un pH entre 4,5 i 6. 
 

Hi ha un fals mite que diu que les persones que pateixen rosàcia no poden utilitzar un cosmètic amb niacinamida i probablement és per aquest motiu, però en condicions normals un cosmètic ben formulat no el forma. 
 

Com a resum podem concloure que, totes les pells poden beneficiar-se de la niacinamida, però en la Farmàcia Verge la recomanarem per a pells sensibles amb rojors, alteració de la pigmentació, tendència acneica, i fins i tot, que presentin ja signes d'envelliment.
 

                                                                    Davant qualsevol dubte us esperem a la Farmàcia

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu