×

HIDRATANT LES MANS EN TEMPS COVID

Temps de lectura 2 min.

Durant aquest any hem vist molts casos de mans irritades, esquerdades i fins i tot sagnants, per això veiem necessari realitzar un protocol o rutina de curació de la pell de les mans.

Com nos afecta la pell de les mans aquesta higiene continuada?

  • Sequedat, tibantor, descamació, esquerdes: l´efecte dels tensoactius de dissoldre les películas lipídiques debilita el mantell lipídic de les nostres mans provocant de forma inevitable una major deshidratació de la pell d´aquesta zona. El mateix succeeix amb els gels hidroalcohòlics.
  • Enrogiment, picor, dermatitis: la sequetat continuada és un factor de risc per reaccions d´al∙lèrgies de contacte i sensibilitat. En persones amb tendència a la pell sensible o atòpica encara s´intensifica més. 
  • Penellons: típics per l´exposició a climes freds i per l´ús de sabons/alcohols que faciliten la seva aparició. Es manifesten com una inflamació dolorosa dels petits vasos sanguinis de la pell. També pot causar picor i enrogiment.
  • Èczemes: zones localitzades de la pell amb picor, descamació i enrogiment podent arribar a formar crostes o plaques.

RUTINA DE CURA DE LA PELL DE LES MANS.
1.- Prioritza el rentat de mans amb aigua i sabó davant els gels hidroalcohòlics. L´ús de gels pot donar una sensació de falsa seguretat i s´han detectat productes que no contenen la quantitat suficient d´etanol per poder confirmar una acció virucida real o que, pel contrari, contenen metanol que a grans concentracions pot ser tòxic pel seu potencial d´absorció. A més, hi ha productes cosmètics que no són sanitaris i s´utilitzen indistintament i anomenats per igual gels hidroalcohòlics.  
2.- Nosaltre recomanem l´ús d´alcohol de 70º enfront d´altres de major concentració: degut a la seva activitat virucida i en base a la seva efectivitat sobre altres tipus de coronavirus, l´alcohol etílic diluït (per eixemple, el 70%) estaria indicat per la desinfecció de SARS-CoV-2. L´alcohol, en presència dáigua, desnaturalitza les proteïnes dels microorganismes, per això és necessària aquesta presència d´aigua en la dissolució i es més efectiu el de 70º que no de 96º. 
3.- Fes servir crema de mans hidratant després de rentar-te-les o utilitzar gels hidroalcohòlics. Dins d'aquest grup destaquem la nova crema de mans Be+ que presenta dins dels seus components dues patents la funció de les quals afavoreix la curació de queratinòcits i fibroblasts. Crea una pel·lícula protectora que actua com a segona pell i evita la proliferació microbiana. La segona patent es compon d'àcid hialurònic i prebiòtics selectius, afavorint la recuperació de la pell fins a tres vegades més ràpid. Per fi, no menys important, manté l'equilibri de la microbiota de la nostra pell.
 

Doncs família, això és tot, a la Farmàcia Verge estem a la seva disposició per ajudar-lo en qualsevol rutina o protocol que necessiti.

                                                                                  T'esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu