×

EFECTES DE LA PANDÈMIA EN LA PELL: MASKACNE.

Temps de lectura 3 min.

A nivel general, i independentment del tipus de mascareta que s´utilitzi, provoca una major oclusió sobre la pell i una menor transpiració. Tot això comporta una considerable humitat sobre la pell i retenció de la suor que provoca alteracions en el mantell hidrolipídic de la pell. Hem detectat més alteracions en el cas de dones que d´homes.

Aquestes alteracions són: 
- Acne mecànic. Es el més freqüent i es coneix popularment com maskne.
- Irritacions, sensibilitats. Les pells més sensibles pateixen major risc d´aparició de vermellors, inflamacions i molèsties, sobretot en les zones de més contacte.
- Brots  de rosàcia. Els pacients que ja pateixen aquesta patología de la pell s´han vist afectats per una major freqüència i intensitat dels brots.
- Dermatitis seborreica. Més habitual en homes.
- Herpes  labial. L´ús de les mascaretes en els pacients amb infeccions com els herpes simples ha provocat un increment de reaparicions infeccioses en forma de febre i pupes labials.

Acne Mecànic. 

Els productes cosmètics juguen un paper molt important en l'acne lleu, ja que suprimeixen els factors que causen excés de greix, ajuden a reduir les lesions, eviten l'efecte nociu del sol i fins i tot serveixen de camuflatge per millorar l'autoestima. En particular, tenen com a objectiu regular la secreció sebàcia i prevenir l'obstrucció del fol·licle i la formació de comedions, així com disminuir la població bacteriana de C. acnes. En els casos d'acne moderat a sever remetrem al dermatòleg per valorar el tractament tòpic o oral.
 

Protocol per al tractament de l'acne.
Com diem en qualsevol patologia, la prevenció és clau, fins i tot en pells amb tendència a l'acne. Bé, vam començar: 

  • Utilitzarem sabons líquids o gels de neteja suaus, ja que sense agressius poden agreujar l'acne a causa de la irritació de la glàndula sebàcia i, en conseqüència, provocar un augment de la producció de sèu. 
  • Després de la higiene cutània, s'aplicarà una loció exfoliant per a ús diari. És molt important recordar que cal tenir paciència, ja que és normal que al principi hi hagi un lleuger empitjorament a causa de l'efecte purificador i exfoliant. No aturarem el tractament, ja que ajudaran a fer desaparèixer les imperfeccions, aconseguint normalitzar la textura de la pell. Dins d'aquest grup ens agrada destacar el Gel Purificador Nuxe Aquabella perquè a més de netejar, gràcies a les microperles realitza una suau exfoliació diària. 
  • Com es va esmentar anteriorment, els cosmètics utilitzats per a l'acne produeixen sequedat i irritació, per això és necessari mantenir l'equilibri del mantell hidrolipídic de la pell durant el tractament amb antiacneics. Per a això utilitzarem cosmètics hidratants diàriament per millorar l'estat de la pell. Hem de tenir clar que una correcta hidratació ajuda a reduir la inflamació de l'acne i la irritació causada pels tractaments. Com a hidratant ens encanta la gamma Aquabella de Nuxe, ja que a més d'hidratar-la és mattificant i il·luminant i deixa una agradable sensació. Com a tractament seboregulatori disposem de Hyseac 3- Regul, que té una acció seborregulant per àcid glicolític i l'àcid salicílic amb propietats antisèptiques, antiinflamatòries, queratolítiques i comedolítiques
  • Es requereix un ús diari de protecció solar amb més de FPS 50+ i ampli espectre. Recomanarem formulacions no grasses de forma aquosa o silicones amb textura lliure de gel o gel. En un curt període de temps farem algunes entrades parlant de fotoprotectors d'una manera molt més àmplia.
  • Recomanem complementar la rutina amb màscares de neteja formulades amb queratolítics i argiles. I ens atrevim a recomanar la màscara INSTA-MASQUE de Nuxe que a més de purificar amb argila aporta suavitat per la rosa. 

En aquest tipus de patologies és fonamental individualitzar tractaments segons el tipus i estat de la pell i la seva sensibilitat, per això, a la Farmàcia Verge, estem a la teva disposició per poder recomanar la millor solució.
                                                                                                        T'esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu