×

Cura i rutines de la cara. Neteja facial.

Temps de lectura 2 min.

La pell actua com una barrera contra els agents externs vius i, per tant, s'ha de mantenir en condicions òptimes. El procés de neteja és molt important perquè si és deficient es pot alterar l'equilibri amb la microbiota. L'objectiu principal és eliminar les restes acumulades a la superfície.
 

Mètodes de neteja:


- Solucions Micel·lars: són solucions aquoses que inclouen tensioactius, formant micel·les. Aquests s'obren en contacte amb el greix (brutícia i maquillatge) de la pell, recollint-lo dins de la 
micel·la i traient-lo amb el cotó utilitzat per a la seva aplicació. Són aptes per a tota classe de pells. I ara la pregunta que fas a molts és suficient amb l'aigua micel·lar? Com a únic producte de neteja no el recomanem, però sí que ho recomanem com a segon pas de doble neteja, ja que contenen tensioactius menys irritants i s'associen amb altres components hidratants i/o calmants. En teoria, l'esbandida no és necessària, tot i que sempre seguirem les recomanacions del fabricant.

- Neteja d'olis i eliminadors de maquillatge: l'oli dissol brutícia i altres greixos. Netegen sense deixar una sensació de sequedat a la pell, per la qual cosa es recomanen diàriament sobre la pell seca. Es poden utilitzar en pell seca dues vegades al dia i són ideals per a la pell greix en la neteja de nit doble.
 

- Llets de neteja: són productes que s'apliquen en sec i es retiren amb l'ajuda d'un coixí de cotó. Engloben la brutícia, juntament amb el sèu i altres greixos presents a la pell, dins dels micel·les. Són preferentment adequats per a la pell seca. 
 

- Emulsions de neteja d'aigua: es tracta d'emulsions que s'esbandiran amb aigua. La seva neteja és molt eficaç sense deixar una sensació d'estanquitat. Són aptes per a tota mena de pells.   


- Tovalloletes de d'estirador de maquillatge: en general, no realitzen una neteja molt eficaç pel que no són el producte més adequat per utilitzar diàriament com l'únic producte de neteja, només quan tenim poc temps.


- Gels de neteja: són productes de major viscositat, s'eliminen esbandint-se amb aigua. Són ideals per a la pell greix amb tendència a l'acne.

- Píndoles de sabó: no es recomanen per a la pell, ja que per realitzar la neteja es genera un pH massa alcalí, alterant la funció barrera.
 

- Eliminadors de maquillatge d'ulls: la recomanació és que disposin d'un pH proper a 7 com lacrimal per evitar irritacions. 

Com veiem hi ha moltes opcions per triar i, a Verge Farmàcia, estem per ajudar-te a triar la que millor s'adapti a les teves necessitats. Per aquest motiu no dubtis a venir a preguntar-nos. Quin ritual utilitzes?

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu