×

COSMÈTICA NATURAL, VEGANA I SOSTENIBLE.

Temps de lectura 3 min.

La cosmètica natural orgànica, bio o eco són sinònims des del punt de vista de la certificació, encara que pot haver-hi matisos; en general, es tracta d'aquella cosmètica que s'ha produït seguint els criteris de l'agricultura orgànica que estableix el Reglament (CE) Núm. 1223/2009, com no usar fertilitzants, pesticides ni herbicides de síntesi química. Suposa l'ús exclusiu de materials biològics, bé siguin arbres, plantes, llavors o bé la biomassa procedent dels residus agrícoles. 
 

Un producte ecològic és natural, però no tots els productes naturals són ecològics. Un producte que reivindiqui ser natural no és necessàriament orgànic, encara que pot contenir àloe vera, vitamina E i altres components naturals, també inclou altres substàncies químiques, com a conservants sintètics.
 

Si bé és cert hi ha una tendència a dir que la cosmètica natural no produeix dermatitis, i que seria la més adequada per a les pells atòpiques.... Perquè, volem dir-vos que és una gran error. Les dermatitis de contacte irritatives o al·lèrgiques de contacte es poden produir igualment amb la cosmètica natural i amb la no natural perquè sempre dependrà dels al·lergògens potencials dels ingredients que componen els cosmètics.
 

Per a això, us hem portat alguns exemples: 
• L'oli de coco provoca acne.
• Alguns olis essencials com a ment piperita, citronel·la, anís verd, encens, gingebre o romaní produeixen dermatitis al·lèrgiques.
• En persones al·lèrgiques al blat, s'ha vist que la camamilla produeix determinades reaccions.
• La lanolina provoca reacció al·lèrgica amb erupcions cutànies i descamació.
• Els olis essencials com a sèsam, càrtam, oliva, soia i llinosa poden provocar erupcions i acne.
• L'oli d'hipèric i els l´olis essencials de llimona o mandarina són fotosensibilitzants.
• La gelea reial, mel i pròpoli poden provocar èczemes i urticària en persones intolerants als productes procedents de les abelles.
• L'oli de rosa mosqueta pot provocar pruïja en pells acneica.

COSMÈTICA VEGANA.
La cosmètica vegana pot ser natural o no. Una persona vegana pot utilitzar un cosmètic amb ingredients sintètics, ja que la premissa que han de complir és que no continguin ingredients d'origen animal o els seus derivats, però això no vol dir que només siguin vegetals. 
 

Aquests són alguns dels ingredients que la cosmètic vegana no pot incloure:
• la gelatina, colesterol, col·lagen, mel, cera d'abelles, llet de vaca, ruca o cabra, queratina, lanolina, pròpolis o elastina entre altres.
Volem destacar que no s'ha de confondre cosmètica vegana amb què no hagi estat testada en animals, ja que des de 2003 a la UE està totalment prohibit testar en animals i comercialitzar amb productes testats en animals. Pel que a Europa s'utilitzen mètodes alternatius validats per diferents entitats.
 

COSMÈTICA SOSTENIBLE
Existeix una nova tendència cap a la cosmètica sostenible perquè sigui respectuosa amb el medi ambient, des de l'obtenció de les matèries, el sistema de producció fins als recipients utilitzats en envasament i condicionament. Aquesta nova cosmètica demanda que els productes siguin naturals, vegans i no continguin sulfats, parabens ni glútens.
Quant als envasos es persegueix que siguin reciclables, reutilitzables, fabricats amb materials biodegradables o vidre.
 

La Farmàcia Verge s'ha sumat a aquest nou grup revolucionari. És per aquest motiu que us hem portat la línia Bio de Nuxe que crea un cicle de vida del producte responsable i compromès. A més és vegana excepte una línia que conté derivats del rusc. Nuxe és una marca que desenvolupa el potencial de la naturalesa aportant un instant de plaer intens i d'emoció en cada ús.
És per aquest motiu que des de la Farmàcia Verge us animem que proveu aquesta gran marca que us encantarà tant per les seves conviccions amb el medi ambient com per la seva gran capacitat sensorial. A més en poc temps començarem amb regals així que, estigues-te atent a xarxes socials
 

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu