×

COM SÉ SI PUC TENIR UNA MTS?

Temps de lectura 1 min.

Les malalties de transmissió sexual són infeccions que es transmeten d'una persona a una altra a través del contacte sexual. Normalment el contacte sol ser vaginal, anal o oral, encara que hi ha vegades que pot produir-se amb el contacte pell amb pell com el cas dels herpes. 
 

Si bé és cert que tenim una percepció d'"aigua passada" amb aquestes malalties, hem de recalcar que els casos augmenten un 26% anualment. O bé, perquè es vegi la importància, a Espanya 1 de cada 4 persones contraurà una malaltia de transmissió sexual abans de deixar l'institut. 
 

Hi ha molts tipus de malalties de transmissió sexual incloent:
- Clamídia 9865 casos anuals.
- Gonorrea: 8722 casos anuals. 
- Sífilis: 4941 casos anuals.
- SIDA: 4000 casos anuals.
- Herpes, VIH, lladelles, berrugues genitals, tricomoniasis.
- Altres: 17000 casos anuals.
 

La majoria de malalties de transmissió sexual afecten tant homes com dones, però, si bé és cert, els problemes de salut que causen solen ser més greus en dones. Podent causar infertilitat, disfunció erèctil, infeccions sistèmiques i, fins i tot, en una dona embarassada pot produir greus problemes al bebè.

Les malalties de transmissió sexual poden causar des d'una simptomatologia lleu a ser asimptomàtiques. És per això, que moltes vegades les persones infectades no ho saben, per la qual cosa si has mantingut relacions sexuals sense protecció recomanem des de la Farmàcia Verge elaborar una anàlisi de sang.
 

Si hi ha símptomes, poden incloure: 
- Secrecions inusuals del penis o la vagina.
- Nafres, berrugues, úlceres en la zona genital o oral.
- Micció freqüent i dolorosa.
- Picor, inflamació, dolor i enrogiment en la zona genital.
- Dolor abdominal.
- Febre.
- Dolor en mantenir relacions sexuals.
 

El preservatiu és l'únic mètode anticonceptiu que protegeix de les malalties de transmissió sexual i dels embarassos no desitjats. Des de la Farmàcia Verge recomanem sempre que no sigui una relació estable, l'ús del preservatiu per sobre d'altres mètodes. És per aquest motiu que posem a la vostra disposició una gran varietat de profilàctics que s'ajusten a les vostres necessitats.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu