×

CANDIDIASI VAGINAL.

Temps de lectura 3 min.

La Candidiasi vaginal és una infecció fúngica (micosis) causada majoritàriament per Càndida albicans. És un fong que es troba en petites quantitats de la cavitat oral, vaginal, en el tracte digestiu i en la pell dins d'un equilibri formant part del que anomenem la nostra flora o microbiota.
 

En situacions normals, el nostre sistema immune i la presència d'altres microorganismes de la nostra flora impedeixen que la Càndida es reprodueixi en excés, mantenint-la sota control en l'equilibri anteriorment esmentat. 
 

Això vol dir que la Càndida és un germen oportunista, és a dir, un microbi que pot viure innocentment en el nostre cos sense causar malaltia, però, al menor signe de debilitat del nostre sistema immunitari o trastorn en la nostra flora natural de gèrmens, pot multiplicar-se i passar a causar infeccions.
 

Hi ha diferents situacions que poden succeir en el nostre dia a dia que produeixen aquesta ruptura de l'equilibri i, per tant, un sobrecreixement de Càndida:
- Ús d'antibiòtics: al voltant d'un 40% de les dones que utilitzen antibiòtics d'ampli espectre acaben desenvolupant un episodi de Càndida. Això passa perquè els antibiòtics actuen contra els bacteris naturals que tenim a la nostra flora (també les bones) i no afecta els fongs, trencant així l'equilibri i produint un sobrecreixement fúngic.
- Embaràs.
- Diabetis: una diabetis mal controlada augmenta el risc.
- Dutxes vaginals: eliminen la flora bacteriana bona que ens protegeix d'infeccions.
- Peces de roba molt estretes o mullades: augmentem la humitat, el que és un brou de cultiu òptim per a la Càndida.

Dins dels símptomes més freqüents són:
- Ardor i pruïja als llavis i en la vagina.
- Flux vaginal anormal: pot fluctuar des d'una secreció blaquecina lleugerament aquosa a un flux blanc espès.
- Micció dolorosa.
- Envermelliment i inflamació de la pell de la zona vulvar.
- Relacions sexuals doloroses.
 

TRACTAMENT. 
Dins dels tractaments disponibles que tenim a la farmàcia trobem:
- Probiòtics: com ja hem vist anteriorment, la microbiota és el factor més important pel que l'objectiu de tot tractament serà acabar amb el "bitxet dolent" i repoblar o fer créixer els bons perquè ens protegeixin. Dins d'aquest grup ens agrada molt Lactibiane CND 10M, ja que és un complement a base de dues soques dosificades a 10 mil milions per la càpsulaEls ceps són molt selectives d'aquesta patologia: Lactobacillus gasseri LA806 i Lactobacillus helveticus LA401 candisis. Sent un tractament únic en primers símptomes o com coadjuvant en el tractament d'un antifúngic. La presentació de 30 càpsules és d'elecció en el tractament de candidiasi de repetició que es caracteritza per l'aparició de més de quatre episodis a l'any de candidiasi. La recurrència, en general, ocorre a causa de la manca d'eficàcia en el tractament d'una infecció anterior, fet que permet que la mateixa soca de Càndida torni a créixer després d'algun temps. En rares ocasions la candidiasi recurrent és causada per una nova infecció provocada per un cep diferent de la Càndida albicans.
Antifúngicos: sota prescripció mèdica els trobem en forma de crema i càpsules. Els més comuns són el miconazole, clotrimazolfluconazol, nistatina, etc. És cert que posen fi a la infecció, però no tenen efecte en la repoblació, de manera que sempre s'aconsella una tanda de probiòtics per a aquesta funció. 

Com hem vist, el punt clau per a la nostra salut és la nostra microbiota i és molt important cuidar-la i mantenir-la, és per això que a Farmàcia Verge estem a la vostra disposició per aconsellar-sempre el que millor s'adequa a les vostres necessitats, promovent el benestar i millorant la qualitat de vida. És per això que us esperem amb les portes obertes.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu