×

Ahir va ser el dia internacional de la Síndrome de l'Moebius

Temps de lectura 1 min.

La Síndrome de Moebius és una malaltia extremadament rara que consisteix en la paràlisi congènita bilateral, dels nervis cranials facial i oculomotor extern. Sovint s'associa paràlisi a altres nervis cranials. Una de les característiques d'aquesta síndrome és l'aspecte peculiar de la cara, amb el pont nasal llarg i quadrat, la cara de "màscara", els llavis entreoberts, etc., que serien conseqüència de l'atròfia dels músculs facials.

Les causes de l'Moebius serien múltiples (genètiques, factors teratògens, anomalies placentàries, etc.) però en tots els casos hi hauria un mecanisme comú: la destrucció dels nuclis dels nervis facial i oculomotor situats en el tronc cerebral.
 

Les principals manifestacions clíniques són:
- La inexpressivitat de la cara, amb l'absència de somriure-plor.
- La manca de mobilitat dels músculs de les parpelles produirà mala humidificació de l'ull per l'absència de parpelleig amb el perill de desenvolupar úlceres corneals.
- Estrabisme.
- En els primers mesos de vida poden presentar-se dificultats per a l'alimentació, amb vòmits, tos i crisi d'ennuegaments que aniran millorant amb el creixement.
- És freqüent la mala oclusió dental juntament amb càries.
- I, finalment, un aspecte molt important, que ha de ser ressaltat, és que el desenvolupament intel·lectual molt poques vegades es veu afectat.
 

Actualment no hi ha tractament curatiu de la Síndrome de Moebius, a més no són efectius caps classe de maniobres d'estimulació o rehabilitació facial. Pel que la cura dels nens afectats requereix un equip multidisciplinari. Per aquest motiu és tan important la investigació de les malalties rares per poder solucionar en la mesura del possible (bé sigui alleujant dolor, etc.) perquè tots convisquem junts i en les millors condicions.
 

Nosaltres com Farmàcia volem donar cabuda a tots vostès, a cada un, i és per això que ens comprometem a una formació actualitzada per poder oferir-vos el millor de nosaltres, intentant donar-vos veu i solució a cada problema de salut per molt rar que sigui, perquè tots junts sempre sumem.

Us Esperem Farmàcia Verge.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu