×

AFTES BUCALS

Temps de lectura 2 min.

Es denominen Aftes bucals a les ferides que solen sortir sobre la mucosa de la cavitat oral, com l'interior de les galtes, la llengua, el paladar tou o la base de les genives. 
 

Podem classificar-les en:
- Aftes menors: suposen el 80% dels casos, que apareixen principalment en solitari.
- Aftes majors: és esdevenen unes setmanes, podent deixar una cicatriu residual.
- Llagues herpetiformes: a on surten nombroses úlceres que desapareixen en setmanes, deixant a vegades alguna marca residual.
 

Entre les causes més habituals:
- Mecàniques: d'una mossegada involuntària, l'ortodòncia que frega o una neteja dental massa agressiva.
- Infeccions víriques: com l'exantema víric mà, boca i peu.
- Alteracions del sistema immunològic.
- Mancances de certes vitamines i minerals (ferro, àcid fòlic o vitamina B12).
 

El tractament indicat de les aftes bucals no complicades és sempre local i se centra en: 

1.-Disminuir el dolor i la inflamació: com són la  hidrocortisona o la dexametasona. Existeixen diverses presentacions en funció del tipus, localització i mida de les úlceres, a més hi ha dissenys en forma de gominoles, o amb un pal de subjecció per mantenir prop de la lesió.
2.- Afavorir el procés de cicatrització i la regeneració de teixits afectats: alguns productes contenen l'àcid hialurònic que és un constituent normal del teixit connectiu gingival que intervé en la funció barrera, sent un element fonamental per al manteniment de la mucosa bucal sana. Dins d'aquest grup destaquem l'esprai, gel o col·lutori de Care+ que conté 0,06% d'àcid hialurònic juntament amb 5 ingredients naturals entre els quals destaquem la centella asiàtica i àloe que hidraten i calmen la mucosa. A més d'alleujar el dolor i disminuir la inflamació, afavoreixen i acceleren la regeneració tissular, així com la cicatrització natural de les lesions ulceroses. No es recomana a nens menors de dos anys. 
 

Per acabar recomanem que després de l'aplicació d'aquests gels transcorri mínim 30 minuts abans de la ingesta de qualsevol aliment o beguda, per evitar el seu arrossegament de la zona a tractar. 
 

És per això que a la Farmàcia Verge estem per ajudar-vos a seleccionar el més adequat segons les necessitats dels més petits, per donar-vos els millors consells que tenim al nostre abast i és per això, que tots els dies us esperem amb la millor dels nostres somriures.
                                                                                                              Us esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu