×

31 de gener: Dia Internacional de la Lepra.

Temps de lectura 1 min.

La lepra és una malaltia infecciosa crònica produïda pel bacteri Mycobacterium Leprae, afecta especialment el sistema nerviós perifèric, la pell, la mucosa respiratòria superior i els ulls. 

Tot i que el contagi és molt difícil, es produeix a través del contacte directe a través de gotetes nasals i orals. La lepra té dues formes comunes: tuberculoide i lepromatós. Ambdues formes causen úlceres cutànies, encara que la forma lepromatosa és la més greu, ja que causen cops.
 

Les principals manifestacions són:    
- Lesions cutànies: són les més comunes. Solen ser més lleugers que el color normal de la pell.
- Lesions cutànies que no s'han curat durant mesos.
- Debilitat muscular.
- Entumiment o falta de sensibilitat a les mans, braços, peus i cames.
 

Diversos antibiòtics s'utilitzen com un tractament per destruir els bacteris que causen la malaltia. Consisteix en l'administració de Dapsone i Rifampicin durant sis mesos. I una combinació de rifampicina, dapsona i clofazimina durant dotze mesos per a lepromatosa.
 

Avui en dia, encara hi ha un alt estigma sobre aquesta malaltia i, fa que els seus afectats i les seves famílies l'amaguin fins que sigui massa tard. És per això que a Farmàcia Verge volem acompanyar-te en tot moment, en qualsevol necessitat o dubte, sigui quina sigui la malaltia, perquè la nostra creu verda mai surt.
                                                                                                                              T'esperem.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris

Llistat de categories

Categories
Preu